Засилено полицейско присъствие в първия учебен ден в Сливен и областта

Засилено полицейско присъствие ще има днес на  в първия учебен ден в Сливен и областта. В ОДМВР-Сливен са предприети мерки по осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност при започване на учебната година в областта. Поради епидемичната обстановка и предприетите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 в областта не са планирани масови мероприятия във връзка с първия учебен ден.

На територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел е Твърдица са извършени охранителни проверки на сградите и районите около училища и детски градини. Проведени са срещи с представители на частни охранителни фирми, които извършват охрана и осъществяват пропускателния режим в учебните заведения. През целия месец са планирани операции по контрол на търговските обекти в близост до училищата и детските градини за недопускане на продажба на забранени изделия.

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен са осъществили проверки в учебните заведения по отношение пожарната безопасност и по отношение на извършените през лятото ремонтни дейности. Не са установени сериозни нарушения, издадени са предписания за спазване на правилата за пожарна безопасност в обектите.

Към момента продължава да се извършва оглед на сигнализацията с пътни знаци и
маркировка, улично осветление, предпазни огради на детските градини и училища и
пешеходни ограждения, които не позволяват пресичане на уличните платна на
непозволени места. При констатирани пропуски ще бъдат изпращани сигнали писма до
ръководителите на отговорните служби с препоръки за отстраняването им.

Предвидени са полицейски операции в питейните и увеселителните заведения с цел
недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни в тях, като и продажбата на
алкохол и тютюневи изделия на деца.

В първия учебен ден са осигурени полицейски патрули, които да подпомагат движението и да осигурят безпроблемно придвижване на учениците и техните придружители.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук