Засилено полицейско присъствие по пътищата, водещи към границата ни със Сърбия

Снимка :Канал3

Пътна полиция предприема допълнителни мерки заради засиления трафик на транзитно преминаващи чужди граждани от южната ни граница към западната. Поради тази причина засилено ще е присъствието на екипите по пътя от ГКПП „Капитан Андреево“, АМ „Марица“, АМ „Тракия“ и път I-9 (София-Калотина), информира Канал3.

Остава в сила и засиленото полицейско присъствие по основните пътища на страната, тъй като периодът съвпада с отпуските у нас и интензивното пътуване от и към Черноморието ни, съобщават от МВР.

Вътрешното ведомство припомня, че със заповед на АПИ, в последния работен ден на седмицата за времето от 18 до 20 часа ще се спират товарните автомобили, движещи се в посока София-Пловдив на АМ „Тракия“. Изключение ще се прави за онези камиони, превозващи опасни товари, живи животни и стоки на температурен режим. Същата мярка ще е в сила и в неделя, но за времето от 16 до 20 часа за движещите се в посока Бургас-София.

 

Подобно ограничение ще има и на АМ „Марица“ в неделя за времето от 16 до 20 часа в посока Свиленград-АМ „Тракия“. На АМ „Струма“ движението на товарни автомобили ще е ограничено за времето от 10 до 14 часа в посока п. в. Даскалово-АМ „Тракия“.

От полицията отново припомнят основните правила за безопасно шофиране:

– водачите да шофират със съобразена с пътните условия скорост и да спазват указанията на маркировката и на служителите на реда; 

– в никакъв случай да не се движат в аварийната лента на магистралите и да не спират там без причина;

– в никакъв случай да не подценяват дължината на пътя и ако той е над 3 часа, да предвидят поне една почивка;

– да не поемат на път, ако са употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук