Затварят за автомобили няколко централни улици в Сливен на 22 септември

Част от бул. „Цар Освободител“ ще бъде затворена за движение на автомобили на 22 септември. Причина за това е включването на Община Сливен в инициативата „22 септември – Ден без автомобили“, която е част от кампанията Европейската седмица на мобилността.

Предвижда се затваряне на бул. „Цар Освободител“ за движение на автомобили в участъка от светофара на Общински пазар-Сливен до ул. „Г. С. Раковски“ /Съдебната палата/, както и улиците от библиотека „Сава Доброплодни“ до МОЛ-Сливен за периода от 08.00 до 15.00 часа на 22 септември 2019 година.

Всеки, който иска, може да използва уличните платна на затворените за автомобили улици като свободна зона за вървене пеш, каране на колело, тротинетка, скейтборд и други. Гражданите, желаещи да посетят центъра с лек автомобил, ще имат възможност да ползват паркингите на пл. „Х. Димитър“ и зад МОЛ-Сливен.

Европейската седмица на мобилността традиционно се провежда между 16 и 22 септември. Кампанията цели намаляване на шума и вредните емисии на газове във въздуха от автомобилния транспорт, както и подобряване качеството на живота в градовете.

През 2019 година темата на кампанията е  „Безопасно ходене и колоездене“ и мотото „Върви с нас!“. Те поставят в центъра на вниманието ползите от активните видове транспорт за нашето здраве, околната среда и по-доброто качество на живот.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук