Защо не тръгва „паякът“ в Сливен ?

Тръгването на паяка на „Градска мобилност“ не е панацея за решаването на проблема с паркирането в нарушение в Сливен, а по скоро неприятна необходимост. Затова ние не сме вложили цялата си енергия в това той да заработи на часа. С тези думи кметът Стефан Радев коментира днес все още невлезлият в действие репатриращ автомобил, с който да се санкционират недобросъвестните водачи на автомобили в Сливен. Въпреки, че още в края на миналата година от Общината ни нформираха, че през декември, автомобилът ще заработи, пет месеца по-късно него го няма. Беше обявено дори къде ще бъдат извозвани репратрираните автомобили и таксите срещу, които собствениците ще могат да си ги вземат.

Да ама това така и не се случи, спирането в нарушение си продължава, паяк няма, нарушителите доволни, че не ги санкционират. Каква обаче е истинската причината за бавещото се въвеждане в експлоатация можем само да гадаем – от Общината ли не искат да прибират едни пари от глоби или пък в предизборно време е по-добре да не утежняваме бюджета на гласоподавателите?

Според кмета Стефан Раде, нужна е промяна в съзнанието на гражданите, защото репресивните мерки спрямо тях ще дадат ефект, но няма да променят дългосрочно средата. „Тя може да се промени само от нас самите, така или иначе контролът не може да бъде тотален -да се идентифицира и санкционира всяко нарушение, той може да бъде допълващ, да следи едни рамки, които са постигнати като общо разбиране, а гражданите трябва да ги спазват. Именно затова не бива да натоварваме въвеждането на паяка с толкова големи очаквания“, каза още той. По думите му, с постоянство и с течение на времето ние сами ще се превъзпитаме да спираме където трябва колите си и сами ще променим средата си към по-добро.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук