За денонощие в Сливен-73 акта за неносене на маски и 10 за струпване на хора

73 акта за неносене на маски и 10 за струпване на хора са съставени в сливен за последното денононщие. Образувани са и две досъдебни производства за неспазване на карантина, съобщават от Районното управление на полицията в Сливен. Проверките и санкциите за неизпълнение на мерките, наложени за ограничаване разпространението на коронавирус, продължават.

На денонощния телефон, обявен от Община Сливен, не са постъпили сигнали за пристигнали граждани от чужбина и за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания. Регистрирано е едно обаждане за нарушаване на карантина от майка и дете, съобщават от Общинския оперативен щаб.

Продължават сигналите за струпване на повече хора за възрастниотколкото за деца.

Кметът Стефан Радев призова нарушителите към по-голяма отговорност, за още малко търпение в името на собственото здраве и това на техните близки и приятели.

От Националния оперативен щаб непрекъснато ни информират, че наближаваме пика на епидемията и повече от всякога трябва да се мобилизираме. Предпазните мерки са особено необходими и тяхното пренебрегване може само да продължи положението. Нека докажем, че заедно можем да се справим, но с високо самосъзнание и дисциплина“, каза Стефан Радев.

Кооперативните пазари и цветните борси няма да работят от 16 април до второ нареждане, в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването, припомнят от щаба.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук