За десета година Сливенският филиал на МУ – Варна посрещна първокурсници

Сливенският филиал на Медицински университет – Варна откри академичната година и тържествено посрещна новия випуск на 11 септември. Клетва на първокурсника положиха 30 студенти от специалността „Медицинска сестра“ и 15 – от специалността „Акушерка“. Тази есен празникът бе специален, защото филиалът чества 10 години от своето създаване. Директорът проф. д-р на науките Иван Александров поздрави студентите от името на Ректора на университета. Той ги увери, че ще бъдат обучавани в модерно учебно заведение с високи стандарти, отлични преподаватели и благодари на институциите в Сливен за оказваната подкрепа.

Щастлив съм, че вървите по пътя на висшето образование. Сьс сигурност това е най-добрата инвестиция във вашето развитие“, каза кметът на община Сливен Стефан Радев в обръщение към първокурсниците. Той подчерта, че с дипломата си от МУ – Варна бъдещите медицински сестри и акушерки могат да работят навсякъде по света. Но изрази увереност, че мнозина от тях ще предпочетат да останат в Сливен. „Ще се борим за всеки един от вас да се реализира тук. Вашето образование е една от дейностите с най-висока добавена стойност“, каза Радев и допълни, че за общината е особено важно да има подходящи условия за специалистите с такава квалификация, за да останат в местното здравеопазване.

Гости на празника бяха още преподавателите във филиала, областният управител Маринчо Христов, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, ръководителите на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ – Сливен към ВМА, МБАЛ „Хаджи Димитър“, РЗИ, представители на РУО, много близки на студентите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук