За пет дни в Сливенско-над 500 нарушения на ЗДвП и 3-ма глобени пешеходци

Над 500 нарушения на ЗДвП са установени за една седмица при специализирана операция в Сливенска област. По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен контролът по спазване на скоростта остава завишен и през месец октомври.

От 25 до 30 септември на територията на ОДМВР-Сливен се проведе специализирана операция по установяване нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм. Акцията е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Главна дирекция „Национална полиция”.

В периода на операцията екипи на Пътна полиция са проверили 1458 превозни средства и 1720 лица като са установили общо 521 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 418 фиша и 103 акта. С технически средства са засечени 391 нарушения на скоростните режими.  Установени са 6 неправоспособни водачи. Започнато е едно досъдебно производство за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила. 25 са случаите на неизползване на обезопасителни колани и каски. За неспазване сигналите на светофари, маркировка, пътни знаци и
отдаване предимство на пешеходци са санкционирани 11 водачи. Трима пешеходци са глобени за неправилно пресичане. По време на проверките са връчени 64 електронни фиша.

С цел намаляване броя на пътните произшествия на територията на ОДМВР-Сливен има засилено  полицейско присъствие в района на автомагистрала „Тракия” и главните пътища. По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол ще са в експлоатация и ще следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия и през месец октомври. Контрол по безопасност на движението ще се осъществява и в селата и по общинските пътища. Ще се следи за опасно поведение при шофиране-рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук