За пореден ден заразените с Ковид-19 медици в Сливен са много

За пореден ден заразените с Ковид-19 медици в Сливен са много. Осем лекари, две медицински сестри и трима санитари от болничната и доболничната помощ са сред 86-те диагностицирани с вируса през последното денонощие. 35 пациенти са преборили коронавируса. За съжаление, четирима жители на областта са изгубили битката с тежката зараза. Починалите са на възраст 47, 68, 69 и 79 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

1 049 души са активно болните с COVID-19 към момента в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Те са жители на 80 населени места.
В община Сливен с коронавирусни инфекции са 763-ма души, в община Нова Загора – 147, в община Котел – 80, в община Твърдица – 59.

Под домашна карантина са 1 476 лица, като 1 176 от тях са на територията на община Сливен. Останалите са в общините Нова Загора, Котел и Твърдица.
Очакват се резултатите от 30 проби – 22 на лица със симптоми и 8 на медицински персонал.

Спазването на противоепидемичните мерки доказано намаляват риска от разпространение на коронавируса. Личната дисциплина е отговорност за собственото здраве и здравето на близките, както и за здравето на лекарите и медицинския персонал, които се борят за човешки животи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук