За последните 24 часа над Сливенска област са разбити 21 градоопасни облака

21 градоопасни облака са били разбити на територията на Сливенска област през последното денонощие. 162 противоградови ракети са изстреляни от полигона в Старо село, за да унищожат опасните облаци, съобщават от Изпълнителна агенция „Борба с градушките“. По предварителни данни няма пострадали земеделски площи в защитаваната територия. Проведените въздействия са спомогнали за това. Предстои в следващите дни да бъдат извършени обследвания съвместно с Областните дирекция „Земеделие“ .

През последното денонощие са изстреляни обощо 773 противоградови ракети в Южна България. Най-много градоопасни клетки са обработени от ракетните площадки в областите Стара Загора, Хасково, Сливен и Пловдив.

Общо проведените въздействия над защитаваната територия са 7, а обработените клетки са 73. От двата командни пункта в селата Тъжа и Петрово в Област Стара Загора са обработени 35 градоопасни клетки и са изстреляни 298 ракети. По нареждане на командния пункт в Хасково са изстреляни 226 ракети. Седем облачни клетки са обработили и служителите от Регионалнатите дирекции за борба с градушките в с. Голям чардак и с. Поповица, област Пловдив. От ракетните площадки към двата полигона са изстреляни 55 противоградови ракети.

По нареждане на командния пункт в с. Гелеменово, област Пазарджик са изстреляни 32 ракети, с които са обработени две облачни клетки.

По предварителни данни няма пострадали земеделски площи в защитаваната територия. Проведените въздействия са спомогнали за това. Предстои в следващите дни да бъдат извършени обследвания съвместно с Областните дирекция „Земеделие“ .

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук