За последното денонощие в област Сливен: 5-ма починали и 36 излекувани след инфектиране с Ковид-19

За последното денонощие в област Сливен 5-ма пациенти са починали, а 36 са излекуваните след инфектиране с Ковид-19. Трима лекари и медицинска сестра от болничната помощ са сред новодиагностицираните 98 жители на Сливенска област през последните 24 часа, съобщиха от Областния кризисен щаб.

По данни на РЗИ, 36 души са излекувани. За съжаление, петима пациенти изгубиха битката с коронавируса. Те са на възраст 61, 62, 65, 68 и 79 години, повечето – с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Разпространението на коронавируса е дифузно на територията на цялата област. Към момента активните случаи са 1 112: 812 в община Сливен, 153 в община Нова Загора, 83 в община Котел и 64 в община Твърдица. Болните са жители на 82 населени места, като най-голям е броят им в Сливен – 682-ма души.

Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете, избягването на струпвания от хора и групови събирания доказано намаляват риска от заразяване.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук