За празника си 46 служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени

С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали при изпълнение на
служебния си дълг, на паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник.
8-ми ноември е избран за ден на българската полиция през 1924 година по инициатива на тогавашния софийския градоначалник – О.З. подполковник Георги Кисьов и по предложение на Светия синод и лично от Митрополит Стефан Св. Архантгел Михаил е избран за патрон на полицията. Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигане на ред, истина и правда. „Подобна битка водим ежедневно и ние, представителите на българската полиция, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, да следим за
спазването на законите и да противодействаме на престъпността“, каза в обръщение към служителите на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков при откриване на тържественото събрание по случай професионалния празник на българската полиция. Той изказа благодарност за професионализма, всеотдайността и постоянството, с което служители изпълняват своя дълг. Пожела им здраве и сили, за да продължат да носят с достойнство своята служба.

Трябва да бъдем два пъти по усърдни и отговорни, за да повишим авторитета на
полицейската професия и да отговорим на обществените очаквания, каза в заключение старши комисар Величков.

Събранието започна с минута мълчание в памет на полицейските служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Ръководството и служителите на ОДМВР-Сливен бяха уважени от официалните гости на събранието- заместник-кмета на община Сливен Румен Иванов, областния управител Минчо Афзов и неговия заместник Антоний Андонов.

Румен Иванов поздрави ръководството на ОДМВР-Сливен и полицейските служители от
името на кмета Стефан Радев и общинската администрация с професионалния празник, като благодари за всеотдайната работа в името на добруването на гражданите и признателност за неоценимата помощ, получена в последните години на пандемия. Нека закрилата на Св. Архангел Михаил ви дава сили и вяра, а успехите да бъдат възнаградени със заслужено уважение, каза още Румен Иванов.

Да бъдеш полицай не е лесна задача, във вашето ежедневие вие се сблъсквате с много
негативизъм и човешки проблеми, а получавате толкова малко благодарност, затова искам да ви пожелая да бъдете здрави и да имате търпение, и нека един ден вашата професия получи заслуженото признание и престиж в нашата страна, каза областния управител Минчо Афузов в своето обръщение към служителите на ОДМВР-Сливен.

В емоционално обръщение към полицейските служители Антоний Андонов изрази своя
респект и уважение към професионалния опит и трудната дейност на полицая, и пожела все така да продължават да съхраняват достойнството и честа на пагона и да надграждат своя професионализъм.

На тържественото събрание 46 полицейски служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени. За продължителна служба в МВР, постигнати високи професионални резултати по повод 8 ноември старши комисар Димитър Величков награди с парична награда и плакет началника на Научно техническата лаборатория в ОДМВР-Сливен главен инспектор Стоян Великов.
С парична награда за проявен професионализъм и постигнати трайни резултати
директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков награждава
ст.инспектор Пенко Георгиев и инспектор Георги Георгиев от участък „Градец” към РУ-
Котел.

С „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” са наградени 43 служители на Районните управления в
Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, като и служители на отдел „Охранителна
полиция” към ОДМВР-Сливен.

Бяха прочетени заповеди на служители на ОДМВР-Сливен за повишаване в длъжност.
Получени бяха благодарствени писма от граждани, които изказват своята признателност към служители на Областната дирекция на МВР в Сливен, за бързата и навременна реакция, за човешкото отношение и съпричастност към проблемите на хората. В едно от тях, се казва средното: „Тези момчета ни помогнаха, тяхната реакция беше професионална и човешка, и винаги ще я помним”, това са думи на мъж и жена в пенсионна възраст, аварирали на автомагистрала „Тракия”. Те са били уплашени и без възможност да реагират, когато двама полицейски служители на сектор „Пътна полиция”- Сливен им помагат да се справят в трудната ситуация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук