За пръв път партиите и коалициите не се разбраха за състава на РИК Сливен, решението ще е на ЦИК

За пръв път партиите и коалициите не се разбраха за състава на РИК Сливен, решението ще е на ЦИК. Това съобщи областният управител Чавдар Божурски след като консултациите, свикани от него днес, приключиха.

Висящ остана въпросът кой ще е бъде председател на Районната избирателна комисия. От Коалицията „ГЕРБ-СДС“ – предложиха адвокат Росица Тодорова, която ръководи комисията и при предходните няколко вида избори, но нейната кандидатура е подкрепена само от „Има Такъв Народ“, ДПС и Коалиция „Демократична България“. От „Изправи се! Мутри вън“ предложиха адвокат Минко Стефанов, чиято кандидатура беше подкрепена от Коалицията „БСП за България“. Въпреки разискванията, различията не бяха преодолени и крайното решение ще се вземе от ЦИК, посочи още областният управител.

Консенсус има по отношение на заместник – председателите на РИК Сливен. Това ще са предложената от „Има Такъв Народ“ – Елизабет Киндерян и от Коалиция „Демократична България“- Пепа Митева.

За секретар на Районната избирателна комисия също не беше постигнато споразумение между представителите на партиите и коалициите. Предложението на ДПС е Фатме Мустафова, а на Коалиция „БСП за България“ – Румен Кърпачев. И тук окончателното решение ще вземе ЦИК“, каза Чавдар Божурски.

След като присъстващите на днешното заседание подпишат протокола от него, той ще бъде изпратен до Централната избирателна комисия, която ще определи хората, които ще заемат постовете на председател и секретар на РИК Сливен. ЦИК трябва да определи състава и да назначи РИК до 21 май.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук