За 100-годишнината на Валери Петров РБ „С. Доброплодни“ ще излъчи на You Tube канала си спектакъла „Морско синьо“

Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“Сливен ще  „Морско синьо“ на You Tube канала си. Инициативата е по повод сто години от рождението на Валери Петров и отбелязването на днешния 23 април като световния ден на книгата и авторското право, съобщават от културната институция.

Спектакълът е по приказката „Пук“ на писателя с участието на малките актьори от Детския приказен театър към библиотека, представен на сцената на ДКТ-Сливен по време на XVII Национален фестивал на детската книга – Сливен, май 2015г.
По повод годишнината от рождението на писателя, библиотеката организира в рамките на XXII Национален фестивал на детската книга – Сливен, 2020г. и Първи международен студентски конкурс за илюстрации на тема „Из приказния свят на Валери Петров“. Над 90 творби на студенти от художествените академии в София, Белград/Сърбия/, Сараево/Босна и Херцеговина/, Бърно /Чехия/ са изпратени за участие. С тях ще бъде организирана и изложба в дните на фестивала, който ще се проведе след приключване на извънредното положение и когато отпадне забраната за организиране на масови културни събития.

На You Tube канала на библиотеката се качват и други интересни материали. Представени са онлайн и образователното представление „Във вълшебния свят на приказките на Леда Милева и Валери Петров“/7 април 2020/ и документалният филм „Станка Пенчева- сливенка докрай“.

Линк към You Tube канала на библиотеката:
https://www.youtube.com/channel/UCd3OaCJnim_DaMIB7X0_gnQ
Линк към представлението „Морско синьо“ – по приказката „Пук“ на
Валери Петров в You Tube:

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук