Земеделците изкараха „терористичната“ техника и блокираха движението

Земеделците изкараха „терористичната“ техника и блокираха движението на пътен възел „Петолъчката“ и детелината „Сливен-Ямбол“. Около 40 машини затвориха детелината, останалата техника от над 400 машини е на „Петолъчката“. Това съобщи за Slivenpost.bg Георги Радев-заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на Сдружение на земеделските производители „Хаджи Димитър“ Сливен. Протестиращите ще останат там до довечера.

„Към момента няма струпване на коли, които изчакват, пропускаме само автомобили със специален режим. Срещаме разбиране от страна на хората, които заявяват, че са солидарни с нас и ни подкрепят“, заяви още той.

В демонстрацията днес участват освен зърнопроизводители, производителите на плодове и зеленчуци, както и пчеларите. Исканията им са забраната за внос на украинско зърно да бъде удължена и да получат допълнително финансиране от държавата.

Обидата към целия бранш, отправена от премиера Николай Денков, който ги нарече „терористи“ също допринесе за надигането на земеделците на протест.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук