Земеделци от Сливенско срещу промените в „Напоителни системи“, готови на протест, ако министърът не преразгледа решението си

Земеделски производители от петте общини-Сливен, Нова Загора, Ямбол, Тунджа и Стралджа изразиха с протестна декларация своето несъгласие с решението на служебния министър на земеделието проф. Христо Бозуков да отстрани част от членовете на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД.

„Считаме, че това е прибързано и необмислено действие, което може да доведе до провал на поливния сезон“, пише декларацията им изпратена до президента Румен Радев, до Министерството на земеделието и областните управители на Сливен и Ямбол. „Отстраняването от длъжност на част от Съвета на директорите на „Напоителни системи“ в началото на напоителния сезон може да доведе до изключително неблагоприятни последици – невъзможност за редовно погасяване на задължения, запориране на сметки и провал на участието в европейски програми“, се казва в декларацията.

Инж. Пламен Иванов: Бях отстранен от Съвета на директорите защото отказах да назнача на ръководни постове хора, „спуснати отгоре“ и без нужния ценз

„През последните години работим спокойно и имаме надежден партньор в лицето на Напоителни системи ЕАД. Изключително благодарни сме за подкрепата, която имаме от местния клон „Средна Тунджа“. Високият професионализъм на управителя на дружеството доведе до неоспорими резултати както за нас, така и за дружеството“, пишат стопаните. „Пламен Иванов е човек с много добра експертиза, огромна енергия и ентусиазъм за работа. Той успя да мотивира своя екип и без неговата подкрепа нашата продукция можеше да бъде застрашена. При настоящото ръководство дружеството за първи път участва в европрограми за подобряване състоянието на напоителните системи, успя са запази непроменена цената на водата, организира консултации на терен за необходимостта от рехабилитацията на съоръженията с евросредства. Декларираме пълна готовност за провеждане на ефективни протестни действия в случай, че служебният министър на земеделието не преосмисли своето решение за промени в съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД“, заявяват земеделците.

Под декларацията са се подписали над 100 земеделски производители и управители на фирми от агробизнеса от общините Сливен, Нова Загора, Ямбол, Тунджа и Стралджа.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук