Зимата се завръща, но за кратко

Вторник и сряда ще са облачни и дъждовни, като за Сливен днес е обявен жълт код за значителни валежи. Очакваните количества са между 20 и 35 mm., съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Температурите ще са между 3 и 11 градуса.

С падането на температурите първо в планините на Западна и Централна България, после и в по-ниските предпланински масиви, както и в някои котловини на Западна България, дъждът ще се обърне в сняг.

По-значителна снежна покривка около и над 20 см ще се акумулира в планинските райони на Западна България и на места в Централна Стара планина. Възможни са усложнения в трафика по планинските пътища и проходите.

В четвъртък ще остане облачно с отделни краткотрайни разкъсвания. Вечерта и през нощта отново ще превали, но на по-малко места и по-слабо. От петък до неделя облаците ще намаляват, дневните температури ще се повишат до нива в неделя между 8 и 13-14 градуса. Особено студено ще е в ранните часове. Термометрите ще показват до минус 7 – минус 8 градуса.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук