Зрелостниците са на матура по български език и литература днес

Над 48 хиляди завършващи в 722 училища в страната са първите зрелостници, на които им се наложи да завършат обучението си онлайн и да се явят днес на матура по български език и литература. Те ще пишат по тема Номер 18, която беше изтеглена по-рано тази сутрин.

Матурата ще започне точно в 9 часа. За разлика от миналите години обаче освен документ за самоличност и черен химикал, учениците ще трябва да носят маски и ръкавици. Ще бъдат допускани през два входа на конкретното училище, а на влизане ще им мерят температурата. Вътре разстоянието между тях по време на самия изпит ще е метър и половина.

„Осигурена ще е максимална дезинфекция и хигиенизация. В петък бяха запечатани и заключени всички помещения. Разпределени са по 10 човека в стая. Влизане с маски, използване на дезинфектанти, личен химикал, който е черен, това е много важно да се знае. Ще се измерва и температурата им.

Следващата матура, която е по предмет по избор ще се проведе на 3 юни. И тази година най-много ученици са пожелали английския език. Изпитите след 7 клас ще са на 15 и 17 юни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук