Ива Митева от ИТН стана председател на 45-ия парламент

Ива Митева от „Има такъв народ“ стана председател на 45-ия парламент. Тя получи поста с гласовете на БСП, ДБ, ДПС и „Изправи се! Мутри вън!“. Представителите на ГЕРБ гласуваха „въздържали се“.

За нейни заместници бяха избрани шестима представители от шестте парламентарни партии: Цвета Караянчева от ГЕРБ, Виктория Василева от ИТН, Кристиан Вигенин от БСП, Мукадес Налбант от ДПС, Атанас Атанасов от ДБ и Татяна Дончева от ИСМВ.

Новата председателка получи поздрави за избирането си от всички парламентарни групи и заяви, че е изключително развълнувана.

„С голямо вълнение заставам пред вас, на тази трибуна, заради доверието, което ми оказвате. Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ви да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност. Поздравявам всеки един от вас с избора му за депутат в 45-ото Народно събрание. Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламента. Надявам се към опита и знанието на доказалите се професионалисти, да добавим младостта, енергията и новаторския дух на новоизбраните колеги. Към нас и нашата работа са обърнати очакванията на избирателите за изпълнение на предизборните програми, за ясно, предвидимо и стабилно законодателство. Дело, не на каприза на минутата, а плод на здраво обмисляне и всестранно разглеждане, както казва Тодор Икономов“, каза още Ива Митева.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук