Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември

Снимка: iStock

Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията.

Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

„По този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората. Друго важно за тези избори е, че двете кампании – за Народно събрание и за президент  и вицепрезидент, ще текат едновременно и ще се слеят“, допълни той.

„Явно е, че двете кампании за Народно събрание и за президент, ще текат по едно време и ще се слеят. Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи. Мисля, че тази кампания ще бъде и още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми“, допълни президентът.

Президентът подчерта, че очаква от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

„Подкрепям личности, а не партии и не съм упълномощил никой да говори от мое име, коментира президентът по въпроса за нов политически проект на служебните министър Асен Василев и Кирил Петков. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих че мога да разчитам на тях„, каза Румен Радев.

Той отказа да коментира дали ще има промени в състава на служебния кабинет,съобщи Дарик радио.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук