Изборният ден в област Сливен започна спокойно, 172 285 са имащите право на глас

Изборният ден в област Сливен започна в спокойна обстановка. 172 285 са избирателите в областта, те ще могат да упражнят своя вот в 299 секции.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали и машини са предадени на СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. 287 служители на ОДМВР-Сливен и РДПБЗН-Сливен, са пряко ангажирани с охраната на изборните места, съощават от полицията.

Оперативни дежурни групи и дежурни части на ОДМВР-Сливен отговарят за реда и спокойствието в региона.  Екипи на „Пътна полиция” извършват контрол по пътна безопасност. Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в Сливен,
Нова Загора, Котел и Твърдица издават и в днешния ден удостоверения на граждани с
изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас. Работното време на сектор „БДС” днес е от 08.30 до 19.30 часа. Като заявления за удостоверения се приемат до 19,00 часа, получаването става до 19,30 часа.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат лица в нетрезво състояние, въоръжени и такива, носещи предмети опасни за живота и здравето на хората.
В Министерството на вътрешните работи функционира денонощно открита линия – телефон 02/9011298 и имейл izbori2022@mvr.bg – за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на парламентарните избори. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук