Изборният ден в област Сливен започна спокойно

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Предприети са всички необходими мерки за опазване на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване спокойно протичане на изборния ден. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. 409 служители на ОДМВР-Сливен, РДПБЗН-Сливен, сектор „БДС” и други структури са ангажирани пряко с изборния процес в областта. Оперативни дежурни групи и дежурни части на ОДМВР-Сливен отговарят за реда и спокойствието в региона. Екипи на „Пътна полиция” извършват контрол по пътна безопасност.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

Работното време на сектор „БДС” днес е от 08.30 до 19.30 часа. Като заявления за
удостоверения се приемат до 19,00 часа, получаването става до 19,30 часа.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат лица в нетрезво състояние, въоръжени и такива, носещи предмети опасни за живота и здравето на хората.
В ОДМВР-Сливен работи телефонна линия 044 644 645, на която гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при произвеждането на изборите за кметове. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

Сигнали могат да се подават и на откритата денонощна линия в Министерството на
вътрешните работи – телефон 02/9011298 и имейл izbori@mvr.bg .

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук