Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до края на май

„Ние сме лекари до гроб, а политици и началници – до определено време. Дали ще продължим да даваме тези брифинги ежеседмично, много зависи от решенията, които ще бъдат взети от Народното събрание и президента. Ще изпълним нашите ангажименти към българите“, каза министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

Той каза, че сме влезли в кампания за избори още преди да сме излезли.

„Ясно е, че замириса на избори и, за съжаление, започнаха предизборните кампании“, каза здравният министър в оставка Костадин Ангелов.

„Здравеопазването няма цвят, хората са си хора“, допълни той.

„Ако се състави правителство – за нас ще бъде много добре. Ще имаме възможност да си починем, защото никой от нас не е виждал семейството си в последната година“, каза Ангелов.

Той допълни, че при липса на консенсус за нов кабинет, на ход е президента.

До края на тази седмица или началото на следващата, ще имаме конкретни указания за влизане в страната, засягащи влизането на хора със завършена ваксинация, с отрицателни PCR или антигенен тест и за преболедували през последните шест месеца. Все още нямаме категорично решение. Скоро ще издам заповед за влизането в страната, която ще засяга и издаването на работни визи за чужденци, заяви Ангелов. Той съобщи, че извънредната противоепидемична обстановката в страната трябва да продължи. Доц. Кунчев внесе вчера доклад и то ще бъде удължено с един месец, добави Ангелов и обясни, че решението е за месец, за да не се спъват действията и решенията на бъдещето правителство.

Ако има следващо правителство, то ще може да ревизира това решение, посочи Костадин Ангелов.

Той съобщи още, че е разговарял с д-р Александър Симидчиев да направят среща. Тя ще се състои по време на здравна комисия и ще обсъдим въпросите на пандемията, заяви министърът в оставка и предупреди: Ситуацията е много сериозна. Третата вълна ще отмине, но вирусът ще остане. Ние не се страхувахме да вземем трудни решения, подчерта той

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук