Изграждат кръгово кръстовище на входа на Твърдица

Кръгово кръстовище ще бъде изградено на входа на град Твърдица, това съобщи кметът на общината Атанас Атанасов. „В момента се изготвя проект за кръговото кръстовище. Сега сме на етап замерване и геодезически дейности, още няма количествено стойностна сметка, но за да се направи нещо хубаво и стойностно разбира се, цената няма да е малка. Около 80-100 хил. лева ще са необходими вероятно“, посочи още той.

По думите му, вече е свършена доста работа и по останалите инфраструктурни проекти в община Твърдица „На финала сме на проекта за подмяната на водопровода на село Сборище. Приключи и процедурата за избор на изпълнител на строежа на новата детска градина в селото“, каза Атанасов. В ДГ „Брезичка” в Сборище ще бъде построена нова сграда като проектът е на стойност 1 602 900 лв, а на ДГ „Щастливо детство” в Твърдица ще се извърши основен ремонт на стойност 600 000 лв .

„Имахме недовършена работа от миналата година заради пандемията. Приключихме с асфалтовите дейности, сега подготвяме процедурите за кърпежи, имаме и улици за асфалтиране. По общинската пътна мрежа-там само кърпим, а в населените места може по една улица да е, но да е изцяло асфалтирана, няма смисъл само от кръпките. Това ще струва около 400 хил. лева“ коментира кметът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук