Издъхна поредната жертва на домашно насилие-жената, пребита от мъжа си в Ябланово

Жената, която беше настанена с опасност за живота в ямболската болница след случай на домашно насилие, е починала. Съпругът ѝ е задържан от полицията.

Мъжът на този етап не е направил самопризнания и тепърва ще се изясняват мотивите за извършеното престъпление. Той вече е привлечен като обвиняем. За убийството на жената е предвидено наказание от 10 до 20 години затвор,съобщава БТВ.

53-годишната Нефизе и съпругът ѝ Мустафа живеят сами в края на селото. Кметът на Ябланово, който отказа да застане пред камерата ни, твърди, че мъжът пиел системно и в такива моменти ставал неадекватен.

Вечерта на 9 януари се прибрал пиян и пребил жена си. Според кмета тя е удряна с дърво, според Прокуратурата – все още се изяснява как е извършен побоя. В селото мълчат за случилото се.

Казват, че не знаят какво се е случвало в семейството. Други твърдят, че жената е паднала сама.

От телевизията са се свързали по телефона със сина на пострадалата жена, който казва, че не знае нищо за живота на родителите си, защото скоро се върнал от чужбина. Халил Кьобашев казва, че не знае родителите му да са имали проблеми.

Според Прокуратурата извършителят е криминално проявен. Той е безработен и се издържал като търси с кучета трюфели в гората. След трагедията къщата е заключена заедно с кучетата, други са вън на улицата, а докато снимаме идва непознат мъж да направи забележка да не снимаме къщата.

Според полицията в Сливен сигнали за домашно насилие до момента не са подавани.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук