Изисквания към такситата в Сливен за пълна дезинфекция и почистване на колите

Всички превозвачи, които изпълняват таксиметрови превози, трябва да създадат организация за превенция на служителите, ежедневна цялостна дезинфекция на превозните средства. Това е записано в заповед на кмета Стефан Радев за дезинфекция и предприемане на мерки за таксиметровите компании.

В документа се посочва още, че всички превозвачите трябва регулярно да почистват  филтрите на климатиците, както и дезинфекция на всички често докосвани повърхности – дръжки, прозорци и ръкохватки, след всеки курс.

Водачите на превозните средства да работят със защитна маска, която да се сменя на всеки два часа и да бъдат снабдени с медицински ръкавици и препарати за дезинфекция на ръце.

Заповедта се основава на чл. 44, ал. 1, т. 1, т. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, с оглед превенция на риска от повишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания, в условията на епидемично разпространение на COV1D-19 в световен план, включително и на територията на България и във връзка с решение на парламента от 13 март за обявяване на извънредно положение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук