Инвалидите в Сливен отбелязаха Международния ден на хората с увреждания, нуждаят се и от разширяване на клуба си

sdr

С музика и песни членовете на Регионалната организация на клуб на инвалидите в Сливен отбеляза днешния Международен ден на хората с увреждания и 30-годишния юбилей на ,,Съюза на инвалидите в България”. Напук на трудното ежедневие, хората от клуба се събраха, за да покажат, че въпреки проблемите този ден ще го отбележат по-различно. Музикалните изпълнения на певческа група „Детелини“ към клуба зарадваха гостите дошли да уважат събирането им, сред които зам.-кмета Пепа Чиликова и зам.-областният управител Димитринка Петкова.

Въпреки, че са лауреати на много конкурси в цялата страна, бабите от групата почти не се изявяват на сливенска сцена, а много им се иска да покажат какво могат и на своите съграждани, освен на публиката в другите градове. За да пътуват по фестивали помощ получават от спонсори, сред които Едуардо Миролио, който финансира и послената им изява на фестивал в Перник. Членове на клуба са и сред спортистите, които печелят медали по състезания за хора с увреждания, една от последните награди е от състезание по тенис на маса, разказа областният координатор на Съюза на инвалидите за област Сливен Веселин Василев.

Постиженията на членуващите в клуба са много и в различни сфери, но тях ги обединява освен общата съдба и желанието им базата, която ползват да бъде разширена и реновирана. За да стане това реалност чакат на помощ от общината, която за сега само им е обещана, но не и реализирана. Всички те се надяват тези , от които зависи нещата да се случат, да се задействат и защо не – следващия Международен ден на хората с увреждания да го отбележат в обновена сграда.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук