Инвеститор иска да строи лечебен комплекс на Сливенските минерални бани

Снимка: Перископ

Фирма „НИКВЕЦ“ ЕООД е заявила намерение за изграждането на модерен балнеокомплекс с прогнозна стойност 11 млн.лева и капацитет от 20 000 посетители на година на Сливенските минерални бани. Областният управител Чавдар Божурски е  дал предварително съгласие за продажбата на два терена на Сливенските минерални бани, което е в отговор на получено писмо от Българската агенция за инвестиции. В него от БАИ информират, че фирма „НИКВЕЦ“ е заявила намерение за изграждането на модерното съоръжение.

В момента тече процедура за сертифициране на фирмата като инвеститор от клас А.  „С оглед значимостта на посочения проект за развитието на българската икономика и в частност – на региона, моля да бъде оказано пълно съдействие на инвеститори“, се заявява в писмото от изп.директор на агенцията.

Фирмата е собственик на 2 парцела с обща площ от 6 дка, върху които ще бъде построена сградата на комплекса.  Сега е изявила е желание да придобие и съседни два парцела от 5 дка, върху които да построи спортни съоръжения, амфитеатър и съвременна канализация. Към канализацията могат да се присъединят и други обекти на Баните. „На това основание отговорих положително и дадох предварителното си съгласие за закупуването на допълнителните терени. Искам да подчертая, че държавният интерес ще е гарантиран, тъй като съгласно Закона за насърчаване на инвестициите, ако фирмата не изпълни в срок намеренията си, имотите ще бъдат върнати на държавата. Като областен управител, според дадените ми правомощия, ще окажа съдействие на всеки инвеститор, който ще допринесе за развитието на Сливенските минерални бани“, каза областният управител.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук