Инженер-химик спечели приза „Читател на годината -2022″ на Регионалната библиотека

60-годишната Ива Колева, която е инженер-химик в „Едоардо Миролио”- ЕАД е носител на приза „Читател на годината -2022” на РБ „Сава Доброплодни“ –
Сливен. През 2022г. тя е заела над 230 книги, българска и чужда художествена литература. Любимите ѝ жанрове са трилърите и романите с романтичен сюжет. Голям познавач и почитател е и на криминалната литература. Тя и останалите победители в различните категории бяха наградени по време на специална церемония в Централното фоайе на библиотеката.

Конкурсът „Читател на годината” се провежда за осма поредна година и има за цел
насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици сред децата и тийнейджърите. След селекция за конкурса за 2022 г. са номинирани 12 читатели с най-много заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп.

За читател на годината на Детски отдел е определена Емма Чернинкова на 9г., ученичка в III ОУ „Д-р Иван Селимински” прочела през 2022г. над 100 книги, а нейни подгласници са Мариела Янкова Минкова на 11г. от II ОУ ”Христо Ботев” с 95 прочетени книги и Иван Добромиров Иванов на 9г., ученик в III ОУ „Д-р Иван Селимински”, прочел над 90 книги.

Номинирани за читател на годината на Зала за свободен достъп №2 за художествена
литература, литературознание, езикознание и изкуство са: Стоянка Денкова Иванова /74г./- пенсионер, магистър по социални науки, заела през изминалата година над 140 книги и Антонио Цветанов Русинов на 14г., ученик в ППМГ „Добри Чинтулов“, прочел над 115 книги.

За читател на годината на Зала за свободен достъп №1 за отраслева литература е избрана Силвия Красимирова Кънова /45г./, служител в чужда компания, заела над 95 специализирани издания. Номинирани са и Коста Петров Балездров/45г. / и Гергана Миткова Златева /41г./. За читател на годината на Чуждоезиковия център е определена Катя Илчева Георгиева /45г./ – магистър по социални и обществени науки, а другите две номинации са за: Даниела Иванова Христова /34г./ – служител във Фонд „Земеделие” и Виктория Лъчезарова Видева на 17г., ученичка в ППМГ „Добри Чинтулов”.

Номинираните и отличени читатели бяха приветствани от директора на РБ ”Сава
Доброплодни”, д-р Росица Петрова-Василева, която им връчи грамоти, безплатни годишни читателски карти за 2023г., сувенири на библиотеката и книги, подбрани според интересите им.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук