Инж. Павлин Костов: Очакваме леко увеличение на цената на парното, но тя няма да надхвърли пределната по договорите

„Очакваме леко увеличение на цената на парното, но тя няма да надхвърли пределната по договорите с индивидуалните ни клиенти. Крайният размер се определя от КЕВР, но ние правим всичко възможно услугата, която предлагаме да бъде на приемлива за абонатите ни цена. Това коментира днес инж. Павлин Костов – директор на „Топлофикация“ Сливен.

„С настъпващата икономическа криза ние също изпитваме сериозни затруднения. Разходите ни драстично се вдигат, като основната част от тях са свързани с доставката на горива. Въпреки всичко сме обезпечени с горива за сезона, имаме сключени договори с доставчици. Цената, която даваме към нашите крайни потребители е съобразена с няколко основни фактора, като един от тях е способността на нашите съграждани да понасят сметките, които ние предоставяме“ допълни още той.

По думите му, от дружеството правят всичко възможно, услугата която предлагат да бъде на достъпна цена.“Въпреки очакваното увеличение, ние имаме с нашите индивидуални клиенти подписани договори, в които имат фиксирани цени и ще направим всичко възможно да не увеличим цените по тези договори. Тоест, пределите които имат заложени хората, ще направим всичко възможно да не ги увеличим през този отоплителен сезон“, посочи инж. Костов

„Сметките вероятно ще имат едно малко увеличение, но пределите няма да ги променим. Това е борбата ни този сезон”, допълни още той като уточни, че все още не е ясно от кога ще влезе в сила увеличението- от 1 декември или от 1 януари 2022 г, тъй като това зависи от решението на КЕВР.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук