Инфекциозното отделение към МБАЛ „Света Петка Български“ в Нова Загора отвори врати

Инфекциозното отделение към МБАЛ „Света Петка Български“ в Нова Загора отвори врати на 12 септември. Това съобщи управителят на МБАЛ „Света Петка Българска” ЕООД д-р Станка Иванова. Този тип болнично лечение отново ще бъде достъпно на собствената ни територия. То ще гарантира високо качество на здравни грижи, осигурени от квалифицирания персонал начело с уважавания лекар-инфекционист д-р Велева. Обезпечени са и добри санитарно-хигиенни условия на стационара.

В резултат на извършени ремонтни дейности по проект на МБАЛ „Света Петка Български“, финансиран със средства от Министерството на здравеопазването, сградата на отделението беше обновена и в момента разполага с модерна среда, отговаряща напълно на съвременните изисквания. Боядисани са стените, поставена е нова подова настилка, монтирана е нова климатична система. Ремонтирани са  санитарните възли, изградена е и инсталация за медицински газове и оповестителна система „Пациент – медицинска сестра“.  Обновената и осъвременена материална база и професионалните медици ще могат да осигурят много добра грижа за пациенти, нуждаещи се от лечение. С целевата субсидия от Община Нова Загора ще се подпомогне отоплението.

Кметът Галя Захариева изказа задоволството си, че изградената нова среда за работа на медицинските специалисти ще бъде достъпна и за свои пациенти. Така жителите на общината, в труден за тях момент, ще имат възможност да получат помощ и лечение в Нова Загора.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук