ИТН Сливен отново остана без областен координатор, Диньо Добрев напуска партията

ИТН Сливен отново остана без областен координатор, Диньо Добрев напуска партията. Това става ясно от неговата позиция изпратена до медиите днес, в която разяснява причините за оттеглянето си от структурата на „Има Такъв Народ“ – Сливен. Ето какво пише в нея:

 Уважаеми колеги и приятели,

С настоящото заявявам намерението си да напусна редиците на ПП “ Има Такъв Народ”, като член и като областен координатор за Област Сливен, считано от днес.

Аз имам определени цели и приоритети за развитието на България и моят регион Сливен и Нова Загора. В “Има Такъв Народ” видях съмишленици и екип, с който имаме обща визия, ценности и идеи в първоначалните ни разговори, след като получих покана да се включа в партията. За съжаление обаче доверието ми не бе оправдано. Случиха се поредица от събития и действия, които не съвпадат с моето желание и ценности за смяна на модела в България.

Независимо от политическата обстановка, аз ще продължа да работя за страната ни, за моя регион и развитието му, да живеем по-добре и детето ми да има перспективи да остане да живее и да се развива тук в България като порасне.

Моите конкретни цели, от които не се отказвам  и ще продължа да работя по развитието им са:

  • Културен туризъм – област Сливен може да се похвали с богато културна наследство, щедра природа, минерални извори, традиции във винарското производство и винарските изби, могили, църкви, разкопки. Имам идеи как всичко това да привлича хиляди туристи и да носи сериозни доходи на местните хора и позитивни емоции на гостите на региона ни;
  • Инвестиции от чужди компании – регионът ни е известен с невисоката си успеваемост по привличане на инвестиции по ред причини, сред които административни пречки, липсата на подходящ и обучен персонал, корупционни практики и др. Това го поставя и на дъното на всички икономически класации, а няма пречка според мен това да бъде променено. Имаме перфектно местоположение и логистична обезпеченост – летище, което може да бъде реновирано, ЖП транспорт, множество стари казарми, предприятие, сгради загубили предназанчението си в годините, които с инвестиции могат да бъдат превърнати в производствени предприятие и складови бази, тържища;
  • Селата в региона са изоставени в забрава, разруха, а хората на доизживяване. Нямат лекарски грижи, често вода, заради стари тръбопроводи, не се поддържат зелените площи и улиците. Вярвам, че това може да бъде променено с малко воля и добра стратегия.
  • Паркова среда – имаме природен парк „Сините камъни”, който може да бъде похвален с огромно биологично разнообразие. Местността Карандила, част от величествената Стара планина – която може да предложи най-разнообразни развлечения за туристите. Парка в Нова Загора е притегателно място за хора от всички възрасти и дава множество възможности, но продължава да бъде пренебрегван;

Искам да изразя огроманта си благодарност към всички от структурата на партията за всеотдайността и себераздаването. Благодаря и на всички наши поддръжници, които със сърце и душа помагаха през всички тези месеци, за да се реализират честни и прозрачни избори, и рамо до рамо с нас се бориха със статуквото.

Това мое решение е породено от редица случили се и неслучили се неща в продължение на доста дълго време и смятам, че е време да се оттегля.

Пожелавам успех на колегите в бъдещите им начинания!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук