И в Община Твърдица събират дарения за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

И в Община Твърдица събират дарения за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, съобщават от местната администрация.
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
УВАЖАEМИ СОБСТВЕНИЦИ НА МЕСТЕН БИЗНЕС
ОБЩИНА ТВЪРДИЦА, ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ТВЪРДИЦА
СЪВМЕСТНО С КМЕТСТВАТА В ОБЩИНАТА
се присъдинява към усилията на
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ- ОБЛАСТЕН СЪВЕТ-СЛИВЕН
В намеренията им за набирането на материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г.
В момента най-неотложни са нуждите от:
• нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;
• ново спално бельо;
• нови топли завивки;
• хигиенни материали (за лична хигиена).
Като се присъединяваме към усилията на БЧК заедно отправяме апел за съпричастност към жителите на община Твърдица, към нашите местни фирми, най-вече производители в шивашкия сектор, като ги призоваваме да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си и със семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.
Всички дарения ще бъдат предадени на БЧК Областен съвет Сливен и директно транспортирани за пострадалите райони. Даренията следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.
УВЕДОМЯВАМЕ ВИ, че Българският Червен кръст е открил специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:
IBAN: BG64UNCR76301078660913, а община Твърдица организира поставянето на кутия за набиране на финансови средства във фоайето на сградата на общината до стаята на дежурните като събраните средства ежеседмично ще се превеждат по посочената сметка от името на жителите на общината.
Община Твърдица Ви уведомява, че можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.
За предаването на материалните помощи описани по горе на тeриторията на града можете да посетите сградата на община Твърдица или да потърсите допълнителна информация на телефон – 0887094968 г-жа Снежана Димитрова или да се обърнете за съдействие към кметовете на съответните кметства.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук