И в Сливен ще отбележат Световната седмица на кърменето

Седмица на кърменето ще се проведе в област Сливен. Тя ще бъде в периода 1-4 август под мотото „Да направим кърменето възможно – подкрепа на работещите родители“ и акцентира върху възможността да се комбинира работа и кърмене. Жените трябва да получават подкрепа, за да могат своевременно с изпълнение на професионалните си задължения да упражняват, своето право да кърмят.

Организатори на инициативата за поредна година са Ла Лече Лига, Регионална здравна инспекция-Сливен и Център за майчино и детско здраве. Тази година в събитието се включва и здравно-консултативния център към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД.

Програма:

На 01 август 2023г. от 10,30 часа в Градската градина на гр. Сливен, „Розариум“, каним всички настоящи и бъдещи майки на среща-разговор: „Често задавани въпроси за кърменето“

На 2 август 2023г. от 10,00 часа в голямата зала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД можете да зададете своите въпроси, да споделите опит или притеснения и да получите консултация от Елена Гвоздейкова- консултант по кърмене към Ла Лече Лига и с медицински специалисти от Център за майчино и детско здраве-Сливен

На 3 и 4 август 2023г. от 10 до 16 часа Отворени врати в Център за майчино и детско здраве-гр. Сливен, бул. „Стефан Караджа“ №2.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук