И двата нови случая на Ковид-19 в областта не са в Сливен

И двата нови случая на COVID-19 регистрирани в областта през последното денонощие не са в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са от Нова Загора и новозагорското село Любенова махала. Лечението им се провежда в домашни условия, по данни на РЗИ. Случаите не са свързани. За пореден ден няма инфектирани в огнище на работното място лица.

От началото на епидемията досега с коронавирусна инфекция са диагностицирани 333-ма души, изписаните са 206. Активни за заболяването към момента са 105 лица, от които четири са медицински персонал. В община Нова Загора положителни за COVID-19 са 53 души – 44 са жители на града, останалите – на 8 села. В община Нова Загора активните случаи са 42 – 30 от болните са от града, останалите – от 8 села. В общините Твърдица и Котел инфектираните съответно са 8 и 2-ма души. Очакват се резултатите от 16 проби – 5 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал и 9 – контролни преди изписване.

На 13 юли съвместните екипи на РЗИ, ОДБХ, Инспекцията по труда и ОД на МВР извършиха 13 проверки. Нарушения не бяха открити. Екипите бяха създадени по указания на  областния управител Чавдар Божурски. Вече втора седмица извършват ежедневен контрол на местата за обществено ползване за спазването на противоепидемичните мерки.

Рискът от разпространението на коронавируса не е отпаднал. Гражданите трябва да спазват разпоредените от здравния министър мерки за задължително носене на предпазна маска в закрити площи и спазване на физическа дистанция, за редовна дезинфекция и често миене на ръцете.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук