И елхата в Котел грейна

Светлините на Коледната елха в Котел, която е поставена на площад „Възраждане“, бяха запалени вчера вечерта. Наред с нея, грейнаха и светлините на града. С това първо общинско тържество се постави началото на коледните и новогодишни празници в Котел.

Колоритната и разнообразна програма започна със седмокласниците от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“, а след това кметът на Община Котел Коста Каранашев пожела на всички деца и техните семейства да имат една незабравима Коледа.

„Използвам случая да поканя всички вас на 19 декември, от 17 часа, тук на нашия площад, когато за осма година Община Котел по традиция ще проведе голямото си тържество, посветено на Коледа“, каза кметът Коста Каранашев, след което символично запали с децата на Котел светлините на елхата.

Церемонията беше съпроводена със специална програма, подготвена от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Котел. Участие в нея взеха  фолклорна група “Котленче”, певците Николай Митев и Йоан Москов, децата от кръжоците “Приказен свят” и художествено слово, певицата Памела Иванова от кръжока поп джаз пеене, детския танцов състав при Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ и фолклорната група при Средно училище “Г. Ст. Раковски”. След тях на сцената се изявиха младите артисти от кръжока за туристическа анимация при ЦПЛР – Котел, които представиха сценката-конкурс “Снежанка”. В нея Дядо Коледа трябваше да избере своята Снежанка. Най-сръчна в опаковането на подаръци сред претендентките се оказа девойката Габриела Иванова, която освен, че стана Снежанка на празника, спечели и бяла рокля и корона.

Тържеството завърши с прекрасно българско хоро край котленската градска елха, на което се хванаха и малки, и големи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук