И Икономическа полиция ще проверява случая с мухлясалия кашкавал

„Икономическа полиция“ също се ще включи в проверката, разпоредена от Районна прокуратура – Сливен по случая с разваления кашкавал, раздаван на деца от сливенски училища и детски градини.

Прокуратурата даде срок до един месец да се провери казусът с мухлясалия кашкавал

Още миналата седмица прокуратурата се самосезира по журналистически материали и разпореди проверка, която да установи изложени ли са на опасност здравето и живота на ученици в града след кат оса получили закуски с мухлясал кашкавал по програма „Училищно мляко“.

По случая е образувана преписка по общия надзор за законност на Районна прокуратура – Сливен, в хода на която да бъде установено има ли нарушени правила, уреждащи производството, преработката и съхранението на визираните храни, както и дали това е изложило на опасност здравето и живота на децата.

Във връзка с това Районна прокуратура – Сливен (със свое постановление от 29.10.2018 г.) е възложила проверка на ОД на МВР-Сливен, „Икономическа полиция“, на Регионалната здравна инспекция в града и Областната дирекция по безопасност на храните – Сливен.

Срокът за извършване на проверката е 30 дни. До края на този срок горепосочените институции трябва да изготвят доклад, който да бъде предоставен на Районна прокуратура – Сливен с оглед на последващи действия, които да бъдат извършени от прокурор.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук