Бабата на Кристин: Започваме подписка, ще искаме промяна в закона и наказание за лекаря

Подписка за промяна на закона и за най-строго наказание на лекаря, транспортирал Кристин Георгиева до болницата ще бъде инициирана в община Сливен и в цялата страна. Това заяви бабата на зверски убитото в с. Сотиря 7-годишно дете Милка Георгиева. Според сегашното законодателство възможно е убиецът да получи присъда между 20 и 30 години лишаване от свобода. Ако признае всички обстоятелства около случая съдът няма да има друга възможност, освен налагането на наказание в такъв размер. По думите на бабата, това не може да продължава повече така, виновникът трябва да си понесе наказанието и да остане в затвора до живот, а не след 20-30 години да излезе и да посегне отново на нечий живот. „Моето дете ще бъде олицетворение за нещо по-добро“, допълни тя.

Бабата кометнира и думите на лекаря от ЦСМП Сливен д-р Недко Димитров, според който тя не му е дала възможност да прегледа Кристин. „Този доктор трябва да бъде наказан, той не трябва да бъде доктор, а не да казва, че аз не съм му дала шанс да бъде при детето“, каза още тя.

Докладът от ЦСМП Сливен със заключение дали има нарушение на стандарите за спешност в действията на лекаря, трябваше да излезе днес, но той не беше представен пред медиите. Документът ще бъде изпратен към Министерството на здравеопазването и тепърва се очаква становище от там.

И тази вечер пред болницата протестиращи се събраха, за да искат доживотен затвор за убиеца на Кристин. За трети пореден ден почернени близки, познати и обикновени граждани оказаха морална подкрепа на семейството на Криси. Под прозорците на областната болница, където вече няколко дни за лечение е настанен предполагаемият извършител на зверството Мартин Трифонов, исканията за спредливо наказание не стихват.

 

Втори протест с искане за доживотен затвор за убиеца на Кристин

На бдението в памет на убитата Кристин: Искаме да разкъсаме Мартин на парчета

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук