Кабинетът смени 9 от областните управители, другата седмица – още

Кабинетът смени 9 от областните управители.  Новите назначения са в областните управи в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково. През следващите дни ще бъдат обявени промените и в останалите области като в тях губернаторите ще бъдат от „Продължаваме промяната“ и ИТН.

От Демократична България вече обявиха имената на своите областни управители. Те ще поемат Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин.

За областен управител на Пловдив област е назначен Йордан Иванов. Той е юрист и досегашен заместник-председател на Общинския съвет в Пловдив. В рамките на коалицията “Демократична България” ръководи екипа за политики в ресор “Децентрализация и регионално развитие” от 2018 г. Експертизата, свързана с развитието на регионите в България, е и политическа, и част от професионалния път на Йордан Иванов като юрист, консултант, адвокат в сферата на корпоративното право, отчитат от ДБ.

Катя Панева е новият областен управител на Хасково. Тя е магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Председател и създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград. Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

Людмила Илиева поема поста във Велико Търново. Тя е юрист, с над двадесетгодишна практика в областта на гражданското право. Илиева е втори мандат общински съветник в местния парламент на Горна Оряховица, а в периода 2015 г. – 2019 г. е заемала и постта –  заместник-председател на Общинския съвет в Железничарския град.

За областен управител на Видин е назначен Любен Иванов. Той e адвокат към Адвокатска колегия – Видин, а от  2015 г. е общински съветник в местния парламент.

На предишното си заседание от 30 декември правителството одобри изменения на Устройствения правилник на областните администрации. Вече не само в София, но и в още 5 областни града областните управители ще имат двама заместници, а не един. Става дума за Бургас, Велико Търново, Варна, Пловдив и Стара Загора. Промяната се прави с цел повишаване на административния капацитет и подобряване на изпълнението на функциите в областните администрации, съобщава правителствената пресслужба.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук