Камен Чанев в готовност за бъдещи оперни проекти в Сливен

Нови съвместни музикални инициативи обсъдиха днес световноизвестният тенор и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев и Стефан Радев-кмет на община Сливен. На срещата присъстваха също директорът на Държавната опера в Стара Загора – Огнян Даганов и неговият заместник Славчо Николов.

„Представянето на „Аида“ в Сливен на 14 юли е добро начало за една традиция в поставянето на оперни спектакли на „Туида“. В Сливен има оперна публика и глад за опера“, каза Камен Чанев. Той подчерта, че крепостта е с големи възможности и те трябва да се използват за подобни културни събития. „Билетите за 14 юли са на изчерпване, очаква се публика и от чужбина“, информира още Чанев.

Стефан Радев заяви, че Сливен винаги е бил културен център и един от неговите приоритети като кмет е надграждане на културния календар на общината и организирането на съдържателни събития. Той приветства всяка добра инициатива, свързана с духовността, изкуството и културата на нашия край и потребностите на публиката.

Огнян Драганов изрази готовност за работа по съвместни бъдещи проекти, тъй като Сливен има възможности за изнасяне на класически представления. Драганов е режисьор на „Аида“ от Джузепе Верди, която ще се поставя на 14 юли в Сливен, а Камен Чанев е в ролята на Радамес.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук