Кандидати за депутати от „Има такъв народ“ Сливен се срещнаха с жители на с. Мокрен

На 24 Октомври представители на Областната структура на ПП „Има такъв народ” се срещнаха с жители на село Мокрен. На срещата, преминала в приятелска обстановка и откровен диалог, се коментираха различни теми и проблеми на жителите. Основните политически въпроси, които зададоха хората бяха: „Защо на два пъти не беше съставено правителство от ПП „Има такъв народ”?” и „Какви са бъдещите нагласи на партията за съставяне на правителство?”. На въпросите отговор даде кандидатът за депутат от област Сливен и депутат в 45 и 46 Народно събрание Иван Клисурски. Той обясни на присъстващите, че не беше възможно да се състави работещо правителство без безусловната подкрепа на останалите партии от промяната. По отношение на бъдещото участие на партията в Парламента, заявката е за културен диалог и акцент върху спешните за решаване проблеми на българите: Ковид епидемията, нарастващите цени, актуализация на пенсиите.

Срещата продължи с коментари на основните проблеми на селото и неговите жители. На първо място възниква въпросът с липсата на собствен бюджет в кметствата. Това налага кметовете, при всяка необходимост от средства, да пътуват до общината, за да изискат да им бъдат отпуснати целево средства, с които да покриват належащи нужди в селото. Предложението, което направиха жители на селото, е децентрализация на бюджета към кметствата.

Друг сериозен проблем в населеното място е липсата на здравни грижи и на аптека, което налага нуждаещите се да пътуват до Котел за прегледи (понякога спешни) и за лекарства.

Местни животновъди споделиха и за проблеми при субсидирането за животни, като дадоха пример как някои получават субсидии за „виртуални” животни, а средствата не достигат до наистина нуждаещите се. Земеделци от района се оплакаха от високите цени на торове и препарати, което прави продукцията им неконкурентна на пазара и съответно непродаваема.

В края на срещата представителите на ПП „Има такъв народ” поеха важен ангажимент към населението на село Мокрен, а именно тези срещи да продължат и в бъдеще ако партията влезе в Парламента. Партията осъзнава, че срещите с жителите по региони не трябва да се провеждат само преди избори с обещания за разрешаване на проблемите, с цел печелене на гласове, а и след това, за да се даде отчет на местното население какво е направено за разрешаване на техните проблеми.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук