Кандидати за общински съветници се жалват от вещо лице, което не сравнява броя на бюлетините с този на подписите в избирателните списъци

Снимка: Архив, БГНЕС

Второто заседание на Административен съд Сливен по делот, образувано по жалби на кандидати за общински съветници, които оспорват обявените от ОИК резултати за този избор. Комисията от вещи лица все още не е преброила и една трета от бюлетините от 188-те секции в община Сливен. В съда е подадена жалба срещу вещото лице, което не изпълнява т. 29 от определението на същия този съд и не се сравнява броя на бюлетините с броя на подписите, положени в избирателните списъци, съобщи Доброслав Иванов, който беше кандидат за общински съветник от МК НФСБ.

„Същото вещо лице отклонява напомнянето и не желае да получи избирателните списъци от ГД ГРАО. Ще цитирам протокола от първото заседание на съда, заедно с определението: „ПРИЕМА и ПРИЛАГА по делото представените от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ избирателни списъци и всички други документи, декларации, удостоверения, представени по делото с писмо вх. № СД-01-01-3851/06.11.2019 г.“, коментира още той.

Според него, членове на комисията от вещи лица по повторното преброяване, предложени от общински съветници на ПП ГЕРБ отправят постоянни искания за увеличаване заплащането и създават напрежение в комисията.

До този момент, въпреки малкия брой преброени секции са установени немалък брой нарушения. По информация от вещото лице на МК НФСБ (НФСБ, БЗНС) са открити 14 непреброени гласа за коалицията (10 от подправения протокол от СИК № 173 Желю войвода, приложен по делото, 1 в Злати вовода, 1 в Камен и два в Крушаре. 7 обявени в протокола на СИК за невалидни за коалицията в с. Камен въобще липсват в чувала, допълни той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук