КАТ:Шофьорите превишават скоростта извън населените места и през нощта на някои от сливенските булеварди

За една седмица с камерите на КАТ са заснети 379 нарушения в Сливенско, те са засечни главно извън населени места и през нощта на някои от булевардите в град Сливен. Констатираното превишаване на скоростта е в порядъка до 40 км.ч. извън населени места и до 30 км.ч в населено място. Най-честите нарушения са засечени при селата Злати войвода, Трапоклово и разклона за село Камен, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, „Бургаско шосе” и „Панайот Хитов” в Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”-Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 118 електронни фиша за нарушение на скоростта и са отнети 7 шофьорски книжки за неплатени глоби.
Водачите могат да проверят за наложени глоби по ЗДВП и плащане на електронната страницата на Главна дирекция „Национална полиция”- Административни услуги – Пътна полиция.  https://euslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index

Тази седмица е в ход специализирана операция по линия на европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL /новото наименование на TISPOL/ за контрол на товарни автомобили и автобуси. Операцията се налага поради факта, че при възникване на тежко пътно произшествие с участие на товарни автомобили, пострадалите и броя на убитите е значително по-голям в сравнение с останалите пътни произшествия.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук