КАТ отчитат над 1 300 нарушения на пътя само за седмица

КАТ отчитат над 1 300 нарушения на пътя само за седмица, камерите са заснели 615 нарушения на скоростните режими, посочват от полицията в Сливен. Издадени са 645 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен.

Специализираните полицейски операции са били насочени към установяване на водачи, употребили алкохол, наркотици и неправоспособни. В операциите са включени всички технически средства за контрол на скоростта.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са извършили проверки на 2316 моторни превозни средства и 2423 лица. Констатирани са 1383 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 1183 фиша и 129 акта за административни нарушения.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 137 електронни фиша за нарушение на скоростта. Иззети са 4 шофьорски книжки за непратени глоби.

От 14 до 20 октомври на територията на ОДМВР-Сливен е проведена операция по контрол на товарните автомобили и автобусите по линия на TISPOL. От общо проверените 2 316 моторни превозни средства за седмицата 405 са извършени в хода на европейската операция. Проверявани са товарни автомобили и автобуси за редовни превозни документи, употреба на алкохол и упойващи вещества, използване на обезопасителни колани и други. Констатирани са 88 случая на нарушаване на ограниченията на скоростта, съставени са 6 акта за техническа неизправност и 2 за нередовни документи.

През изминалата седмица по пътищата в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са установени 2 водачи, употребили алкохол над 1,2 промила и  6 неправоспособни.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 121 фиша за неправилно паркиране. 23 пешеходци са глобени за неправилно и рисковано пресичане.

 

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук