Клиентите на ТЕЦ Сливен с привилегия да ползват „таван“ на сметките си за парно

Клиентите на „Топлофикация“ Сливен имат привилегията да ползват „таван“ на сметките си за парно. Именно това е дружеството, което информира абонатите си
предварително колко най-много могат да платят през зимните месеци. За отоплителен сезон 2020/2021 г. за абонати подписали индивидуални договори, от сливенската топлофикация са въвели пределна цена за отопление от 1,2 лв/ м.куб. Ето какво показват примерните данни – ако живеете в жилище 70 кв.м със стандартна за новото строителство височина на помещенията 2,65 м „надуването“ на парното на максимум 24 часа в денонощието би ви струвало най – много 222,60 лв. „Топлофикация“ – Сливен предоставя отстъпка от 8% за абонати, монтирали индивидуални разпределители и топломери. За абонатите с индивидуални разпределители, сметката няма да надвишава договорения месечен отопляем обем на имота от 1.20 лв с ДДС.

Плащаш, колкото консумираш – без прогнози и сградни инсталации

Уредите за дистанционен отчет се въвеждат във връзка с наредба на ЕС, като след
гратисния период до 2026 г. стават задължителни. Освен законодателно задължение те обаче дават много предимства на домакинствата, избрали отопление на парно. С тях казвате сбогом завинаги на прогнозните сметки и усещането за несправедливост при разпределяне на консумираната енергия в блока. Освен това никога повече не се налага да осигурявате достъп на инкасатор, за да замери точната Ви консумация. Отпада и такса „сградна инсталация“. Плащаш само това, което консумираш.

Горната граница прави сметката предвидима – 2/3 от абонатите със сметки до 100 лв.

В Сливен значителна част от абонатите вече са се възползвали от тази дистанционна
форма на отчитане. В комбинация с пределната цена, въведена от „Топлофикация“,
сметките освен отчетени за реалното потребление не могат да надхвърлят определената най-висока цена, а именно 204,79 лв за 70 кв. апартамент. През този януари статистиката показва, че 68% от домакинствата, независимо в какво
жилище живеят, ще платят сметка до 100 лв.

„Работим по амбициозна и трудна програма да постигнем чисто производство на
топлинна енергия“, каза изпълнителният директор на „Топлофикация“ Сливен инж. Павлин Костов и уточнява,че освен екологично чиста енергията, трябва да е социално поносима. „Не можем да инвестираме в зелени технологии без да мислим каква ще бъде цената на парното за хората. Доказали сме, че винаги търсим баланс и се стремим да постигаме добра цена. Тази политика на топлофикационното дружество е видима за всички и прави не случайно парното предпочитана форма за отопление в Сливен“, посочи той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук