Кметовете на Сливен и Котел са получили заплахи за живота. Предполагат, че са от „Червения пират“

В Районна прокуратура Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща. Предполага се, че това е т.нар. „Червен пират“, който изпраща заплашителни писма през електронната поща до магистрати, политици и публични личности в София и Плевен. Не се изключва възможността да е от Сливен, защото показва информираност към местните събития и новини, пише БНТ.

„Води се разследване. Имаме някакви насоки по отношение на лицето, което е отправило заплахите, но категорично към този момент не сме го свързали с това лице“, посочи наблюдаващият прокурор Татяна Еневска.

„Това са заплахи към лица , публични личности, магистрати, лица, които са шефове на големи дружества като „Топлофикация“ в Сливен, фирми строителни. Както казах има доста закани и обиди с нецензурни думи по отношение на магистратите и публичните личности“, добави наблюдаващият прокурор по случая.

Заплашителните мейли в Сливен са започнали да пристигат в края на август, началото на септември. Изпратени са от осем различни мейла, а изпращача обикновено се е свързвал с интернет през молове и големи супермаркети в София. Разследването по случая продължава.

„Лицето, за което имаме съмнения има психически отклонения, лекувало се е в клиника в София, но ние засега само предполагаме. Той използва едни и същи думи и именно това ни навежда на мисълта, че се касае за „Червения пират, но това са само предположения“, посочи Татяна Еневска.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук