Кметовете от селата искат камери, като превенция за битовата престъпност

Кметовете от селата в община Сливен искат видеонаблюдение, като превенция за справяне с битовата престъпност, особено в тъмната част на денонощието. Това стана ясно по време на работна среща между представители на местната власт и ОДМВР – Сливен.

Кметът Стефан Радев увери присъстващите, че ще продължава да се работи по програмата за разширяване обхвата и по-доброто качество на видеонаблюдението. „Хората трябва да са убедени, че сме загрижени и работим за обществения ред и тяхната сигурност“, подчерта той.

Началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов апелира кметовете да подават своевременно сигнали за лица, които представляват потенциална заплаха за обществения ред.

По време на раговорите е акцентирано върху дейността и резултатите от последното шестмесечие от работата на създадените мобилни екипи по населените места, сформирани по инициатива на ОДМВР – Сливен.

Кметовете на населените места изразиха задоволството си от доброто взаимодействие и оказаната подкрепа от страна на районните инспектори.

Беше засегната и темата за Механизма за задържане на децата в училище, който според някои от кметовете на населени места е трудно приложим и се нуждае от конкретни действия, за да бъде въведен успешно.

Като добра практика беше отчетена регистрацията на каруците, което е допринесло за тяхната разпознаваемост и възможност за санкции при нарушения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук