Кметове в цялата страна решават къде ще са нужни винетки

Снимка: bTV

През следващите 2-3 седмици кметовете у нас ще трябва да изработят списъци с пътищата, които да бъдат освободени от винетка. В същото време, общините ще трябва да се подготвят да плащат за поддръжката им. Това беше решено на срещата на премиера Бойко Борисов с кметовете и с ръководството на пътната агенция, информира bTV.

Казусът се появи след въвеждането на електронните винетки и още на 2 януари премиерът Борисов собственоръчно вкара изключение в приетия без дебат от правителството му списък с платени пътища – от там излезе Северната скоростна тангента в София заради недоволството на граждани и кметове.

Днес премиерът Борисов се извини на хилядите шофьори, чиито нерви през последните дни бяха опъвани от зле работещата електронна система за издаване на винетки: „Когато от хартия се минава на електронен носител, винаги има такива сътресения”.

Вчера АПИ обяви, че до 15 януари няма да бъдат глобявани водачите без винетки по пътя, оказва се обаче ,че това не е точно така. Днес шефът на агенцията инж. Светослав Глосов обясни, че всъщност идеята е била съвършено различна от това, което е станало ясно вчера: „Ако ви хванат на пътя без винетка, тази услуга ще ви бъде предоставена от нашите патрулни коли”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук