Кметове и съветници се заклеха да работят за благото на гражданите в Общината

Новоизбраният кмет на Сливен, новите кметове на населените места в общината и новите общински съветници официално се заклеха днес да работят в интерес и за благото на жителите на общината. На тържествена церемония в зала „Сливен“ всеки един положи подпис под клетвения лист и на глас обеща обществения интерес да е над личния.

Проведе се първата тържествена сесия на Общинския съвет където за председател след таен вот, беше избран отново Димитър Митев от ГЕРБ с 31 гласа, за кандидатурата на БСП – Деян Дечев гласуваха 10 съветници.

Малко по-късно на тържествена церемония във фоайето на Община Сливен беше посрещнат Стефан Радев, който получи символите на общината от зам.-кмета Румен Иванов.

Отец Евгений Янакиев отслужи молитва за здраве и благополучие. От името на Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий и Сливенската Митрополия той подари на кмета икона на свети Мина.

На прага на втория мандат Радев отново подчерта, че и през следващите четири години ще работи за по-доброто бъдеще на жителите на Сливенска община и първата работа, с която ще се заеме още днес е да разпореди почистване на материалите от предизборната агитация. Той не пожела да обяви името на новия заместник-кмет по строителството, чийто правомощия в част от предходния мандат се изпълняваха от зам. кмета по „Финанси и общинска икономика“.

Новият стар председател на Общинския съвет Димитър Митев също представи приоритетите в работата си през мандат 2019 – 2023 г. като поясни, че е крайно време да се престане с делението по партийна линия в Общинския съвет. Най-важните решения трябва да се вземат с възможно най-голям консенсус.

„Взаимното уважение ще е сред водещите мотиви, грешката от която искаме да се освободим е именно това, да не надделява партийността, а идеи които са добри макар и идващи от нашите опоненти да направим така, че да бъдат приети“, каза още той. Евентуално първото редовно заседание на Общинския съвет ще е на 19 декември. Според него, въпреки разпореденото повторно броене на бюлетините от Административен съде Сливен до касиране на изборните резултати от гласуването за общински съветници едва ли ще се стигне. „Евентуално може да има прекрояване на Общинския съвет, но така или иначе ще се съобразим с решението на съда каквото и да е то“, каза още Митев.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук