Кметът на Желю войвода: Шофьорът на ударената кола е подценил ситуацията

Шофьорът на ударената на жп прелеза кола е подценил ситуацията, въпреки спуснатите бариери е тръгнал да преминава, така кметът на село Желю войвода Стоян Генов, коментира кървавия инцидент снощи, при който влак удари кола с петима пътници на прелеза край селото.

Един от тях- 20-годишен младеж, който е пътувал на задната седалка на автомобила загина на място, а по-късно в болицата е издъхна още един от пътуващите в колата- 47-годишен мъж. Той е бил в много тежко състояние, със съчетана травма, несъвместима с живота и въпреки усилията на лекарите и хирургичната интервенция, е починал, съобщиха от МБАЛ „Иван Селимински“.

57-годишен мъж е също с тежка съчетана травма на гърди, глава и корем. Той е настанен в Отделението по реанимация на апаратна вентилация, с опасност за живота.

Третият приет е настанен в неврохирургия с голяма рана на главата. Претърпял е операция, състоянието му е стабилизирано. Четвъртият пострадал е на 35 години. Той няма сериозни наранявания и не е хоспитализиран.

Автомобилът с петимата пътници е пътувал от село Сотиря за Ямбол. Преминали са през прелеза два пъти на спусната бариера и на отиване и на връщане, коментира още кметът на Желю войвода. По принцип прелеза е сигурен, охраняем има и камери за видеонаблюдение, но шофьорът е проявил невнимание, допълни той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук