Кметът на Община Котел встъпи в длъжност

 В залата на Общински съвет Котел днес се проведе тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет. На него се състоя церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания кмет на Община Котел Коста Каранашев, кметове по населени места и общински съветници.

За Коста Каранашев това е трети мандат. Той е единственият кмет от най-новата историята на Община Котел, който служи на гражданите си в три последователни мандата. Каранашев спечели местните избори през октомври от първи тур, осигурявайки си 66,22 % от гласовете на жителите на община Котел.

На основание Заповед на областния управител на Областна администрация Сливен Маринчо Христов в негово присъствие и под негово ръководство започна работата на сесията. Нейни гости бяха бившият кмет на Община Котел – Христо Киров, директорът на Държавно горско стопанство- Котел – Росица Недкова, служители на общинска администрация Котел и граждани.

Председателят на Общинската избирателна комисия Цветомира Кънева връчи удостоверенията на новоизбраните кмет на Община Котел, общински съветници и кметове на кметства и призова човещината, а не позицията да бъде водеща в действията им.

След официалното полагане на тържествената клетва, временно изпълняващият длъжността кмет на Община Котел Детелина Адамова връчи на Коста Каранашев символите на общинската местна власт – огърлицата и ключът на Община Котел, като пожела успешен мандат.

„От днес всички принадлежим единствено и само на нашия голям началник – жителите на община Котел! Политическите пристрастия и нашите лични отношение трябва да останат на заден план! Нека за всички нас Котел да бъде кауза!“, посочи в своето първо обръщение Коста Каранашев.

По традиция най-възрастния общински съветник Али Чобанов продължи работата на сесията при дневен ред в две точки: 1. Избор на председател на Общински съвет Котел и 2. Разни /други въпроси/. С тайно гласуване в присъствието на комисия от петима |членове с председател Жанета Хандърчев | а бе избран новият стар’председател на Общински съвет – Христина Чолакова. Тя благодари за доверието, което ѝ бе гласувано ипожела ползотворна работа на новия Общински съвет и Общинска Администрация в лицето на кмета Коста Каранашев. По втора точка от дневния ред общинските съветници избраха членовете на временната Комисия за изработването на правилник за организацията и дейността на Общински съвет Котел.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук